ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Skills: ALL, LOGO
Client: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Το Εναλλακτικό Ραδιόφωνο είναι ένα διαδικτυακό μέσο που συγκροτήθηκε και αποτελείται από μια ομάδα νέων που στοχεύουν με ενθουσιασμό στην επικοινωνία πέραν της μετάδοσης στεγνών πληροφοριών, προκάτ σχολιασμών, λάιφ στάιλ εκπομπών και μεταμοντέρνας πόζας, προτείνοντας τον εκσυγχρονισμό της πολυποίκιλης παράδοσή μας. 
Για τον σχεδιασμό του λογοτύπου επιλέχτηκαν τα αρχικά ψηφία των λέξεων Εναλλακτικό Ραδιόφωνο σε κεφαλαία μορφή. Το «Ε» ως βάση της ηχητικής πηγής (ανοιχτό σαν χοάνη) αλλά ευκρινέστατο! Το «Ρ» σχεδιασμένο ως κύκλοι ραδιοκυμάτων, όπου λαμβάνει τον ήχο και τον μεταδίδει. Στο κέντρο ένας σταυρός, όχι εντελώς κάθετος, σχεδόν ασαφής, που παραπέμπει στο παραδοσιακό σύμβολο, με την αριστερή πλευρά ως συνέχεια της κεντρικής γραμμής του «Ε». Μια λιτή και ευκρινής γραμμική σύνθεση, με τα στοιχεία λογοτύπησης να μετατρέπονται σε συμβολισμό μιας «ελληνικής φωνής», η οποία θα εκφράζεται από τις εκπομπές του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού!
Τυπογραφία: Ισοπαχή καμπυλόσχημα στοιχεία, ξεκάθαρα (αίσθηση σταθερότητας / συνέπειας) με παιχνίδι τυπογραφικού βάρους. Εναλλακτικό: ημίμαυρα / Medium – Ραδιόφωνο: λευκά / Ligth προσδίνοντας έμφαση στη λέξη «Εναλλακτικό».

ENALLAKTIKO-04

ENALLAKTIKO-01

ENALLAKTIKO-02

ENALLAKTIKO-03